Danske bank tar in svenska startupen i sin danska app

Breakit - Danske bank tar in svenska startupen i sin danska app
Foto: Press och Istockphoto
Finwire / Breakit
Finwire / Breakit

Mina tjänster expanderar till Danmark och inkvarterar sig i Danske banks mobilapp.

Finwire / Breakit
Finwire / Breakit

Fintechbolaget Minna Technologies – tidigare Mina Tjänster – har skapat en mjukvara som skannar av användarens fasta kontodragningar och så att det ska bli lättare att få en översikt över alla prenumerationer och återkommande tjänster. I appen kan användaren sedan även byta ut eller säga upp saker som elavtal, tv-abonnemang eller tidningsprenumerationer

Nu inleder ett samarbete med Danske Bank. Det innebär att tjänsten kommer att integreras direkt i Danske Banks app.

"Detta är ett exempel på en innovativ digital lösning som vi tror kan göra en skillnad för våra kunder. Det går hand i hand med vår ambition att ge våra kunder en överblick över sin ekonomi", säger Lars Malmberg, Global Head of Business Development på Danske Bank.

I Danske Banks app kommer tjänsten att heta Abonnementshjælper och ger användaren möjlighet att hantera alla prenumerationer och abonnemang.

Tidigare har Swedbank integrerat tjänsten i sin app samt investerat i Minna Technologies. Företaget uppger att man för samtal med banker i fler länder och planerar att expandera i ett snabbt tempo framöver.

Minna Technologies uppger att tjänsten sparat 151 miljoner kronor åt sina användare som sagt upp eller bytt till billigare abonnemang.

Läs fler artiklar

På breakit.se sparar vi information om ditt besök i kakor. Se vår policy.

OK
Läs nästa artikel