Startupjackpott för superstjärnan Steve Angello: “11.000 procent vinst”

Zound industries Swedish House Mafia
Startupjackpott för superstjärnan Steve Angello: “11.000 procent vinst”

Steve Angello, före detta investerare i Zound industries. Foto: Roger Wikström/TT

Jonas de Lange

Reporter

Musikikonen sålde sina aktier förra året.

Allt fler kändisar och profiler ger sig in i techsektorn för att förvalta sina pengar. Många satsar då på bolag nära deras eget kärnområde. Zlatan satsar på fotbollsspel och betting och modeinfluencern Kenza Zouiten har startat det egna e-handelsbolaget Ivyrevel.

En som var tidigt inne i startupbranschen är musikern och världsstjärnan Steve Angello. Han är för de flesta känd som en av tre medlemmar i den svenska DJ-gruppen Swedish House Mafia. Efter gruppens uppbrott för fem år sedan har han även byggt en mycket framångsrik solokarriär och spelat på stora arenor världen över. 

I en intervju med Dagens industri berättar han att han har ett trettiotal olika bolag i sin portfölj. Han är bland annat med och driver skivbolag, musikförlag, turnébolag och en kreativ byrå.

Hans mest framgångsrika investering hittills, berättar han, kommer dock från techvärlden. Han investerade i hörlursbolaget Zound industries – som står bakom bland annat de populära Marshall-hörlurarna – redan för 8–10 år sedan, när bolaget fortfarande bara var ett par år gammalt. 

Förra året sålde han sina aktier i bolaget.

“Det blev en vinst på 11.000 procent, så det var ju rätt grymt”, säger han, till DI, om investeringen.

Hur mycket pengar det rörde sig om för Steve Angello avslöjar han inte. I tidigare intervjuer har han sagt att han har upp mot 200 miljoner kronor investerade i startups. Utifrån portföljens storlek kan man gissa att investeringen i Zound industries gav en mångmiljonvinst.

Om sin totala förmögenhet säger Steve Angello så här till DI:

”Jag har inte 1 miljard på banken, men det är klart att om man summerar vad allt jag äger är värt så hamnar man väl där”, säger han.

Förra året kunde Breakit även vid flera tillfällen rapportera om att Zound industries ägare letade efter en möjlighet att börsnotera bolaget

Läs fler artiklar
LÄS MER