Nyheter24 tar över hela Blogg.se - öppnar för att ta in fler ägare

Nyheter24 Aller
Nyheter24 tar över hela Blogg.se - öppnar för att ta in fler ägare

Nyheter24:s vd Daniel Weilar.

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

”Tar vi in externt kapital ser jag gärna att pengarna kommer från en aktör som sitter på kompetens inom media”, säger Daniel Weilar, vd för Nyheter24.

Personalen på Blogg.se informerades om ägarförändringen på onsdagseftermiddagen. Affären innebär att Nyheter24 köper mediekoncernen Allers 50-procentiga innehav i bloggportalen. Nyheter24 ägde sedan tidigare halva Blogg.se som är en av Sveriges största sajter alla kategorier.

Sajten har över 100 000 aktiva bloggare och en räckvidd på runt två miljoner besökare i veckan. Idag omsätter sajten runt 15 miljoner kronor och intäkterna kommer främst från försäljning av banners.

”Målsättningen är att dubbla dagens omsättning så snabbt som möjligt”, säger Daniel Weilar.

Försäljningslyftet ska ske genom att nya intäktsben skapas.

”Det finns en stor potential både i rörlig bild och e-handel. Vi utvärderar att dra igång en större satsning på TV som kommer innebära att vi både erbjuder bloggarna möjlighet att lägga upp videoklipp direkt på vår plattform och att vi själva producerar rörligt innehåll”, säger Daniel Weilar.

Affären innebär en renodling av ägarbilden i Nyheter24-gruppen och kan i förlängningen kratta manegen för att en ny större ägare tar klivet in i koncernen. Enligt Breakits källor pågår sedan en tid tillbaka diskussioner mellan Nyheter24 och andra nordiska mediabolag. Daniel Weilar vill inte kommentera de uppgifterna men bekräftar att en finansieringsrunda kan bli aktuell under hösten.

”Det är en fråga som utvärderas just nu. Men det är upp till styrelsen att bestämma om vi ska satsa på organisk tillväxt eller ta in kapital utifrån”.

Vad ser du för fördelar med att plocka in pengar från en ny aktör?

”De stora expansionmöjligheterna för oss finns inom e-sport och vår nyhetsajt Nyheter24. Tar vi in externt kapital kan vi expandera dessa två verksamheterna snabbare utomlands men vi kan också välja att fortsätta växa organiskt”.

Nyheter24:s styrelseordförande och storägare Douglas Roos har tidigare flaggat för en expansion av Nyheter24:s nyhetskoncept utomlands och e-sportturneringen Fragbite har en stor andel utländska tittare.

“Redan idag är vi stora utomlands. Nyheter24:s räckvidd har exploderat och via Facebook när vi över 60 miljoner läsare. Vår e-sportdel har 80 procent av trafiken från utländska besökare”

Läs fler artiklar
LÄS MER