Biloffert ska göra det lättare att hitta rätt leasingbil – ställer in siktet på företag

Biloffert Bilar leasing
Biloffert ska göra det lättare att hitta rätt leasingbil – ställer in siktet på företag

Filip Samuelsson och Samy Kathib, medgrundare av Biloffert. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Klarna-toppen David Sandström backar bolaget som vill göra det enklare att hitta rätt leasingbil.

Att det är krångligt att skaffa ny bil är något som många känner igen sig i. Det är tillsynes omöjligt att sila mellan alla tillverkare, modeller och specifikationer. Startupbolaget Biloffert har tagit sig an uppgiften att förenkla processen för den som vill leasa sin bil.

“Idag finns inget ställe där man kan jämföra bilar hos en oberoende part. Det man måste göra är att besöka alla bilhandlare olika hemsidor för att samla in information”, säger Filip Samuelsson, medgrundare och vd på Biloffert.

Under sitt första år har bolaget via sajten hjälpt 1400 personer att hitta rätt bil och samarbetar med stora branschaktörer som bland annat Bilia, Din bil och Hedin bil. Själva försäljningen sker dock hos bilhandlarna, som betalar för att annonsera på Biloffert. För konsumenten är tjänsten gratis.

“Tjänsten har alltid kunden i fokus men utan återförsäljare funkar inte plattformen. Därför är det viktigt att vi låter bilhandlarna behålla hela affären och relationen med kunden”, säger Filip Samuelsson.

Hittills har bolaget bara riktat sitt erbjudande mot privatpersoner men nu ger man sig även in på leasing för företagskunder.

“Det finns 270.000 förmånsbilar i Sverige och varje dag är det personer och bolag som letar efter firmabilar. Vi har samlat alla erbjudanden på samma plats och låter kunderna på lättast möjliga sätt få fram den bil som passar både budget och behov”, säger Filip Samuelsson.

Han driver bolaget tillsammans med teknikchefen och medgrundaren Samy Kathib, som kodat hela sajten på egenhand.

“Han är ett riktigt geni. Det vi har nu är bara början”, säger Filip Samuelsson.

Med sig på tåget har bolaget även en riktig tungviktare i Startupsverige. Sedan sommaren 2017 sitter Klarnas marknadschef David Sandström som suppleant i bolaget styrelse och är även delägare.

"Filip är en driven person med en vass idé i en spännande bransch. Den ekvationen gör att det känts självklart att stötta honom i resan med Biloffert, skriver han i ett mejl till Breakit.

David Sandström har dock inte gått in med någon större summa pengar för att finansiera upp bolaget. Istället har Filip Samuelsson själv lagt ungefär en halv miljon kronor han dragit in på nattklubbsevent i hemtrakterna på Västgötaslätten.

“Vi har inte bränt de pengarna än så vi sitter lugnt och skönt i båten fortfarande. Vi kommer göra en investeringsrunda 2018 men vi vill ha tydliga siffror som visar vad vi kan prestera innan vi tar in externt kapital”, säger han.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln påstod rubriken felaktigt att bolagets startkapital kommer från Klarnas marknadschef. Korrekt information är alltså att grundaren Filip Samuelsson själv stått för finansieringen. Vi ber om ursäkt för misstaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER