Startupbolaget Greta.io lägger ned – Grundaren Anna Ottosson går till Fastly

Greta Tech startup
Startupbolaget Greta.io lägger ned – Grundaren Anna Ottosson går till Fastly

Tobias Blixt

Reporter

Bolaget tog in pengar från heta ängelinvesterare som Jeremy Yap, Sophia Bendz och Jan Erik Solem. Nu tänker de inte fortsätta med att utveckla sin internettjänst.

Det hajpade startupbolaget Greta, med grundarna Anna Ottosson, Dennis Mårtensson och Victor Ginsburg Müller, startade 2015 och fick snabbt in många namnkunniga ängelinvesterare som såg potential i företaget.

Deras tjänst skulle göra hemsidor snabbare, samtidigt som de skulle underlätta för webbplatser som plötsligt behövde hantera stora trafikmängder.

Så sent som i höstas listades de som ett av Stockholms hetaste startups av magasinet Wired.

Nu meddelar gänget bakom Greta att de lägger ned utvecklingen av tjänsten. I ett blogginlägg förklarar medgrundaren Anna Ottosson deras beslut med att konkurrensen är en helt annan i dag och att de hade lovat varandra att inte bygga ett bolag om de inte kunde göra ett avtryck i branschen. Det ville också vara ett företag som tänjde på gränserna för vad som var möjligt att prestera på internet.

De radar upp stora techbolag som Amazon, Google och Cloudflare, som alla arbetar på lösningar för att leverera innehåll på nätet snabbare och bättre än tidigare.

“Skulle det (Greta reds.anm.) kunna bli ett finansiellt lyckat företag? Utan tvekan. Var det fortfarande i linje med de löften vi gjort till varandra när vi startade det? Nej”, skriver Anna Ottosson i blogginlägget.

Man väljer nu att avveckla Greta helt, berättar Anna Ottosson i ett sms. Hon och Dennis Mårtensson går till molnföretaget Fastly enligt blogginlägget, och enligt Anna har alla anställda nya uppdrag. 

Läs mer

Så gick Memmo från noll till hajp i hela Sverige – på 90 dagar

Räkna ut moms – här är enklaste sättet

Donna Hanafi lämnar Tictail efter bara ett år – blir tillväxtchef på Greta.io

Läs fler artiklar
LÄS MER