Nytt bakslag för Postnord – tiotusentals paket försenade

Postnord
Nytt bakslag för Postnord – tiotusentals paket försenade

Foto: TT

Sara Lindmark

Reporter

Både privatpersoner och företag har drabbats av förseningar under torsdagen. Postnord kan inte lova att problemet kommer att vara löst under morgondagen.

Det fortsätter att blåsa hårda vindar kring Postnord. Nu rapporterar DN att över 33.000 paket har försenats på postjättens terminaler under torsdagen.

Värst drabbade är terminalen i Härryda i Göteborg, men även terminaler i Malmö, Jönköping, Veddesta, Segeltorp och Örebro berörs av förseningarna.

Sjukfrånvaro, teknikproblem och kapacitetsbrist beskrivs som de största orsakerna. Postnord hoppas att problemen ska vara lösta under fredagen men man kan inte lova något.

“Det är förstås ambitionen, men då problemen har varit på flera olika platser törs jag inte garantera det”, säger Marie Ibsen på Postnords presstjänst och tillägger:

"Men de ligger förstås först i kön". 

Kritiken mot Postnord har varit stor den senaste tiden på grund av försenade och borttappade brev. Uppmärksamheten kring avgiften för Kinapaketen har också lett till stor kritik bland berörda kunder.

Nyligen rapporterade Svenska dagbladet att anmälningarna mot Postnord ökar kraftigt. Tidningen har gått igenom anmälningar gjorda till Konsumentverket, Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och Post- och telestyrelsen (PTS). Hos flera av myndigheterna har anmälningarna mångdubblats.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER