Odlar hamburgare – nu investeras närmare 1 miljard Impossible Foods nya "kött"

Impossible Foods
Odlar hamburgare – nu investeras närmare 1 miljard Impossible Foods nya "kött"

Finwire / Breakit

Kött som inte är kött. Det är idén bakom startupen Impossible Foods, som nu får in ytterligare 950 miljoner kronor i riskkapital från investerare.

Det rapporterar Plant Based News.

Pengarna kommer från Temasek och Sailing Capital, som båda är nya investerare i företaget. Andra bolag som tidigare gått in med kapital i Impossible Foods är Googles riskkapitalgren Google Ventures, UBS och Viking Global Investors. Totalt har närmare 400 miljoner dollar investerats i företaget.

Impossible Foods, som främst är känt för sin hamburgare Impossible Burger, har idag sina produkter tillgängliga vid mer än 1000 restauranger i USA. Det nya riskkapitalet ska nu användas till expansion i USA och internationellt. Företaget planerar bland annat att ta klivet in i Asien senare denna månad.

Asien är idag drivande inom köttkonsumtionen och står för 44 procent av den globala efterfrågan.

Impossible Foods hamburgare har en rad miljömässiga fördelar jämfört med hamburgare gjorda av nötkött. Det krävs avsevärt mycket mindre mark och vatten för att producera en Impossible Food-hamburgare, och deras hamburgare ger endast en åttondel så mycket utsläpp av växthusgaser, jämfört med en nötköttshamburgare.

"Genom att förstå kött på en molekylnivå har vi skapat en saftigt, god hamburgare som är bättre för planeten", skriver företaget på sin hemsida.

Läs fler artiklar
LÄS MER