Spotify-grundarens mess till ministern vid börsdebuten: "Skämtade lite"

Breakit - Spotify-grundarens mess till ministern vid börsdebuten: "Skämtade lite"

Martin Lorentzon och Mikael Damberg. Fredrik Sandberg/TT/ Emma-Sofia Olsson/SvD.

Towe Boström

Reporter

Näringsminister Mikael Damberg hyllar Spotify och berättar att han grattade Martin Lorentzon vid börsdebuten

Under gårdagen tog Spotify slutligen klivet in på New York-börsen – och stod för den största svenska börsnoteringen sedan Telias notering år 2000.

Spotify valde att göra en så kallad direktnotering, vilket innebär att priset på aktierna sätts först den dag då den börjar handlas. Efter den första börsdagen värderades bolaget till 222 miljarder kronor, vilket gör musiktjänsten större än bolag som Twitter och H&M.

I skrivande stund är aktien nere sju procent.

Spotifys börsdebut har naturligtvis inte gått näringsminister Mikael Damberg förbi – som flera gånger hyllat Spotify som satt Sverige på kartan.

I en intervju med Svenska Dagbladet berömmer ministern Spotifys resa och kallar noteringen för en milstolpe. Han flaggar samtidigt för att det kan bli en del tuffa börsdagar framöver.

”När man ser på den värdering som Spotify fått förstår man vilka stora förväntningar som finns på bolaget framöver”, säger ministern.

Mikael Damberg avslöjar även att han slängde iväg ett sms till Spotify-grundaren Martin Lorentzon vid börsdebuten.

”Jag frågade hur det kändes. Han berättade att han var väldigt glad att det gått bra. Och så skämtade han lite om den svenska flaggan, som hamnade rätt till slut på New Yorkbörsens fasad”, säger han till SvD. 

Har ni missat "skandalen"? Det kan som bekant vara svårt att skilja på Schweiz och Sverige ibland – vilket kan förklara varför New York-börsen hissade en schweizisk flagga under gårdagen.

Läs fler artiklar
LÄS MER