Louise Fritjofsson lämnar vd-rollen på Vint – efter fem år

Louise Fritjofsson lämnar vd-rollen på Vint – efter fem år

T.v: Louise Fritjofsson, grundare och avgående vd på Vint. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Träningstjänsten Vint byter vd.
"Det behövs en person med erfarenhet att sälja mot fitnessbranschen", säger grundaren Louise Fritjofsson, som lämnar vd-posten.

Vint är Louise Fritjofssons tredje bolag. Efter att ha grundat två olika digitala bolag i Sverige hade hon bestämt sig – den här gången skulle det bli en global succé.

2013 packade hon väskan och åkte till San Francisco med idén om att skapa en plattform där personliga tränare kunde lägga upp sina olika pass för att nå ut till fler personer i sitt närområde.

Men efter att i starten fått in 1,8 miljoner dollar från bland annat det svenska riskkapitalbolaget Creandum har Louise Fritjofsson och hennes team stött på flera motgångar.

Bolaget har fått slut på pengar och resten av grundarteamet har hoppat av.

Sedan dess har affärsmodellen gjorts om i grunden och idag är Vint istället ett bokningssystem för träningsstudios, och Louise Fritjofsson har som ensam kvarvarande grundare kört bolaget vidare för att försöka rädda idén. Bolaget har nu fått in några kunder till den nya affärsmodellen och växer från låga nivåer, enligt henne.

“Det är ett litet team som absolut inte har en jätteaggressiv kostnadsmodell. Vi har lyckats växa med våra intäkter och skapat en trygg bas”, säger Louise Fritjofsson.

Nu när hon äntligen fått bolaget på rätt köl väljer hon själv att hoppa av – i alla fall från vd-posten.

“Det har varit en jäkla resa med att ta in pengar, göra slut på pengarna och utan pengar bygga om till ett saas-bolag (mjukvarutjänstebolag reds. anm.). Nu har vi hittat hem men för att det ska ta riktig fart är det tydligt att det behövs en person med erfarenhet att sälja mot fitnessbranschen”, säger hon.

Därför har bolaget nu plockat in Nasario Meija som ny vd. Han har flera års erfarenhet från ledande befattningar inom fitnessbranschen.

“Han har hanterat allt från medlemsförsäljning, personlig träning till verksamhetsledning och tillväxt. Med hans kunskaper, nätverk och ledarstil kommer företaget att blomstra”, skriver Louise Fritjofsson i ett blogginlägg om övergången.

Vad kommer din roll att vara framöver?

“Jag går över till att vara styrelseordförande. I en övergångsperiod kommer jag hjälpa Nasario med att leda produkt- och tekniksidan, som han inte har erfarenhet av sedan tidigare”, säger hon.

Läs fler artiklar
LÄS MER