Så många svenskar vill köpa aktier i Spotify

SpotifySpotifys börsnotering

Daniel Ek. Foto: Istockphoto/TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Potential att bli en ny svensk folkaktie".

Musikströmningstjänsten Spotify röner stort intresse bland svenskarna. Totalt är 14 procent av befolkningen intresserade av att investera i musiktjänstens aktie. Det visar en undersökning som Nordnet har låtit undersökningsföretaget Syno International genomföra.

Spotify noteras på Wall Street idag.

"En sjundedel av svenskarna är intresserade av att köpa aktier i Spotify, och bolaget har potential att bli en ny svensk folkaktie i klass med H&M och Ericsson. Jag tror att det finns både en rationell och en känslomässig sida bakom det stora intresset", Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, i en kommentar.

Finwire har hittills skrivit om en rekommendation av Spotifys aktie. Det är mäklarhuset RBC som satt rekommendationen outperform med riktkursen 220 dollar för musiktjänsten.

Joakim Bornold tror att de svenska spararna ser stor potential i bolagets kraftiga tillväxt och möjlighet att hitta nya intäktsströmmar. Vi känner också stor stolthet i att världen största streamingtjänst för musik är svensk, vilket påverkar intresset för aktien.

"Det råder dock stor osäkerhet kring bolagets utveckling på börsen den första tiden. Kombinationen av att bolaget ännu inte går med vinst och att de väljer den ovanliga metoden direktnotering, gör att spararna bör förbereda sig på en skakig resa", säger han.

Läs mer