Sök

Flera banker sänker H&M – SEB tror på aktiekurs under 100 kronor

H&Me-handel

Inga roliga siffror för H&M-chefen Karl-Johan Persson. Foto: Janerik Henriksson / TT

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Fler sänkta riktkurser för den svenska klädjätten.

Analytikerna fortsätter att göra mindre nedjusteringar av H&M:s riktkurs dagen efter delårsrapporten som fick en redan pressad klädaktie att backa 5 procent och stänga på 121 kronor.

SEB Equity, som har sälj på aktien, sänker riktkursen från 110 till 99 kronor. Banken blir därmed den första, såvitt Nyhetsbyrån Direkt känner till, som går under 100 kronor i sin riktkurs för H&M-aktien.

Barclays har sänkt sin riktkurs till 118 kronor, från tidigare 125. Även Danske Bank har sänkt till 118 kronor (128).

"Prognosjusteringarna vi gör är i sammanhanget blygsamma (-1% till -2% på ebit 2018-2020) men innebär i praktiken att vi ser ett nedsiderisk i konsensus på cirka 10 procent", skriver Danska.

Société Générale har sänkt sin riktkurs till 107 kronor (123) och amerikanska Telsey Advisory Group, särskilt inriktad på konsument- och detaljistsektorn, har sänkt till 140 kronor (155).

Kepler Cheuvreux, som har en av marknadens två kända köprekommendationer för H&M (även ABG har köp), behåller sin riktkurs på 170 kronor.

"Dock, på grund av fortsatt dålig visibilitet i försäljningstillväxten, tar vi bort aktien från vår European Selected List och Nordic Top Picks", heter det i ett morgonbrev.

Redan på tisdagen sänkte bland annat JP Morgan och RBC sina riktkurser till 110 kronor, från 125 respektive 115.

Läs mer