MTG utser Filippa Wallestam till ny vd för den svenska verksamheten

MTG
MTG utser Filippa Wallestam till ny vd för den svenska verksamheten

Filippa Wallestam, ny vd MTG Sweden. Foto: TT

Finwire / Breakit

Tar över ansvaret för tv-kanalerna i Sverige.

MTG har utsett Filippa Wallestam till ny vd för den svenska verksamheten med tillträde den 1 april. Hon har arbetat inom bolaget sedan 2014 i olika roller och nu senast som operativ chef för den nordiska verksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Filippa har i rollen som operativ chef varit instrumentell i framgången för MTG i Norden där hon varit del av vår nordiska ledningsgrupp. Hon har en mycket hög strategisk förmåga och kan vår affär på sina fem fingrar. Filippa är därmed helt rätt person att fortsätta utveckla MTG Sverige när bolaget nu fortsätter sin resa inom nya Nordic Entertainment Group", säger Anders Jensen som är vd för MTG Nordic Entertainment.

MTG meddelade nyligen att koncernen ska delas upp i två bolag. MTG kommer då att bestå av verksamheterna inom e-sport, onlinespel och digitalt videoinnehåll. Avknoppade Nordic Entertainment Group kommer att bestå av framför allt tv-verksamheterna i Norden.

I sin roll som vd för MTG Sverige kommer Filippa Wallestam att ansvara för kanaler som TV3, TV6, TV8, TV10 samt Viasat, Viafree och radioverksamheten i Sverige.

Läs fler artiklar
LÄS MER