Bofinks låneerbjudanden ska utmana uppstickaren Enkla.com ombolånen

Bofink Bolån Digitalisering
Bofinks låneerbjudanden ska utmana uppstickaren Enkla.com ombolånen

FOTO: Skärmdump / Istockphoto

Tobias Blixt

Reporter

Den låneoptimerade bolånerådgivaren Bofink är nästa aktör som ge sig in i bolånekriget.

Efter Enkla.coms entré på marknaden med sitt bolån med 0.95 procents ränta, har flera aktörer gett sig in i kampen om bolånen.

Nästa aktör att utmana Enkla.com är Bofink. Sedan tidigare har användarna kunnat logga in i företagets app och där få sina bolån betygsatta. Tanken är att man ska veta om man har bra eller dåliga villkor. 

Nu planerar Bofink att inom kort börja erbjuda individanpassade lån till användarna.

I en intervju med DI Digital berättar vd:n Joachim Ronneback Thomson att de kommer erbjuda banker att skräddarsy lån direkt i Bofinks app. Bofink ska på det sättet kunna pressa räntorna – kanske ända ner till den låga nivån där Enkla.com ligger.

“Om man har en bra ekonomi i övrigt och en låg skuldsättningsgrad kan man då i många fall få en ränta på 0,95 från någon av bankerna som anslutit sig till Bofink. Räntan kan till och med bli betydligt lägre än så om man har rätt profil”, säger Joachim Ronneback Thomson till DI Digital

Det är ännu oklart vilka bolånegivare som kommer att ansluta sig till tjänsten, om det rör sig om nya utmanare eller storbankerna, men intresset ska vara stort för deras nya tjänst enligt Joachim Ronneback Thomson.

”Direkt när nyheten om Enkla kom ut hörde ytterligare ett par banker av sig till oss”, säger han till DI Digital.

I framtiden vill Bofink själva kunna erbjuda bolån, antingen som självständiga aktörer, eller i samarbete med en annan aktör.

Läs fler artiklar
LÄS MER