Nu har vi skapat eventet vi själva behöver – Breakit Scaleup Day

Breakits konferenser Breakit Scaleup Day
Nu har vi skapat eventet vi själva behöver – Breakit Scaleup Day

Breakits Olle Aronsson (vd), Camilla Björkman (affärsutvecklingschef) och Stefan Lundell (innehållschef).

Hur tar vi Breakit från 12 till 100 miljoner kronor i omsättning på bästa sätt? Det undrar vi – och lanserar därför ett event för alla startups som liksom vi vill ta nästa steg.

Vi är nu inne på Breakits tredje år och mycket har hänt sedan Olle Aronsson och Stefan Lundell drog igång. Vi har satt Breakits varumärke ännu mer på kartan, blivit några fler (13 personer), ökat omsättningen (till 12 miljoner) och tagit in kapital i flera omgångar.

Som ledare har vi dessutom lärt oss den hårda vägen hur det är att driva en växande startup, med alla de små och stora problem som uppstår varje dag. 

Men nu är smekmånaden över och det är dags att ta nästa steg. Med nya pengar i kassan och ett taggat team är målet att bli Nordens största affärssajt inom bara några år.

Problemet? Vi är ödmjuka nog att inse att vi inte har alla svar på hur vi ska lyckas – än. Faktum är att vi dagligen kämpar med frågor som:

  • Hur lockar vi de vassaste talangerna och motiverar de vi redan har?
  • Hur behåller vi vår startup-kultur när vi växer?
  • Hur skalar vi upp vår affärsmodell på bästa sätt?
  • Vad är bäst – att växa med riskkapital eller organiskt?
  • När är det bäst att lansera sitt varumärke utomlands?
  • Vilka affärsområden borde vi satsa på och vilka borde vi hålla oss borta från?
  • Vilka fallgropar ska vi absolut inte gå i?
  • Kort sagt: hur gör vi detta på bästa sätt?

 

Eftersom vi ju lever mitt i startupbubblan vet vi att vi knappast är ensamma. Tvärtom är det ofta samma typ av frågor som återkommer hos er läsare.

Så vad göra? Vi bestämde oss för att dra igång ett nytt event: Breakit Scaleup Day – en heldag om hur man tar sin startup till en scaleup. Den 17 oktober smäller det på Nalen i Stockholm – och du är så klart inbjuden.

Här ställer vi några av Sveriges mest framgångsrika startup-grundare och ledare (och en och annan internationell spelare) mot väggen om hur de har vuxit med sina företag. Dessutom kör vi runda bordet-samtal med andra startup-chefer så att du kan ställa alla de där frågorna du undrar över. Allt avslutas med mingel och lite fest!

Så är du som vi: grundare, vd, chef, styrelseledamot, affärsutvecklare eller bara nyfiken på hur du kan få ditt företag att växa ännu mer? Kom själv eller ta med resten av ledningsgruppen, säljteamet eller styrelsen – och anmäl dig nu!

Varmt välkommen!

/Olle Aronsson, Camilla Björkman och Stefan Lundell

PS! Ditt ord är (typ) vår lag. Så berätta för oss vilka talare just du skulle vilja se så kanske vi kan fixa det. Mejla bara vår programredaktör Paulina Modlitba Söderlund. Är du intresserad av att vara med som partner? Hör av dig till vår affärsområdeschef Behroz Bostanian. Andra frågor? Kontakta Breakits eventansvariga Diana Demin.

Läs fler artiklar
LÄS MER