E-sportbolaget Irootfor växer – köper upp X-Gamer

Irootfor e-sport spelbranschen
E-sportbolaget Irootfor växer – köper upp X-Gamer

Foto: Istockphoto.com

Tobias Blixt

Reporter

Bolaget vill bli störst i världen på produkter inom e-sport.

Irootfor köpte i oktober förra året upp MMA-, spel- och e-sportvarumärket Orcbite, samtidigt som man meddelade en förväntad omsättning på 12 miljoner kronor. Nu har företaget gjort ytterligare ett förvärv.

Varumärket som Irootfor nu slukar är brittiska X-Gamer, som tillverkar och säljer kosttillskott mot e-sportsmarknaden.

“X-Gamer passar in i den typ av företag som vi aktivt letar efter. De kommer utgöra en viktig pusselbit på vägen till vårt mål som världens största företag inom e-sport merchandise”, säger Robert Hjelmér, vd på Irootfor i ett pressmeddelande.

Grundarna av X-Gamer är Matt Rees och Daniel Davis. De kommer att fortsätta arbeta med bolaget och de behåller dessutom ägarandelar.

“Irootfor besitter värdefull kännedom om e-sportbranschen och har ett bra track record sedan tidigare”, säger Matt Rees, ena grundaren av X-Gamer.

Förvärvet av X-Gamer är ett steg i företagets planer på att växa till ett av de största företagen på marknaden och nu väntar en satsning på företagets tillväxt.

"Vi kommer inom kort bredda X-Gamers varuportfölj med ytterligare ett 10-tal produkter. Jag skulle bli besviken om vi inte når en omsättning på 40 miljoner kronor på årsbasis för X-Gamer", säger Robert Hjelmér.

I samband med förvärvet flaggar Irootfor också för att fler uppköp kan komma att ske under året.

Läs fler artiklar
LÄS MER