Jan Carlson tar över Veoneer – Autolivs satsning på självkörande bilar

AutolivVeoneerSjälvkörande bilar

Jan Carlson, ny vd på Veoneer.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Jan Carlson tar över Veoneer – Autolivs satsning på självkörande bilar.

Autolivs vd och styrelseordförande Jan Carlson blir ny vd för Veoneer när detta bolag knoppas av under tredje kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande där Autoliv för första gången offentliggör vilka som blir ledare för de respektive bolagen Autoliv och Veoneer när bolagsdelningen sker.

Jan Carlson tillträder som vd för Veoneer den 1 april 2018 men fortsätter som ordförande, koncernchef och vd för nuvarande Autoliv fram till avknoppningen.

Efter genomförd avknoppning tillträder Mikael Bratt som vd för Autoliv, som då kommer omfatta affärsområdet Passive Safety. Mikael Bratt fortsätter som affärsområdeschef för Autoliv Passive Safety fram till avknoppningen.

Mats Backman fortsätter som finanschef för Autoliv även efter avknoppningen. Som tidigare tillkännagetts tillträder Mathias Hermansson som finansdirektör för Veoneer den 1 april 2018.

När avknoppningen har genomförts tillträder Johan Löfvenholm som Chief Operating Officer (COO) för Veoneer. Han är för närvarande affärsområdeschef för Autolivs segment Electronics.

Autoliv planerar att vid ett senare datum tillkännage de som blir styrelseledamöter för Autoliv respektive Veoneer efter genomförd avknoppning.

Läs mer