Truecaller i samarbete med Swish

Truecaller
Truecaller i samarbete med Swish

Truecallers grundare Nami Zarringhalam och Alan Mamedi. Foto: TT

Caroline Englund

Reporter

Svenska kommunikations-appen Truecaller lanserar ett samarbete med Swish i Sverige.

Truecaller som grundades 2009 av Alan Mamedi och Nami Zarringhalam har 250 miljoner användare över hela världen, främst i indien och på den afrikanska kontinenten.

Bolaget har utvecklats från att vara en telefonboks-app till att bli mer av en kommunikationsapp. I Sverige har den cirka en halv miljon användare, som mestadels använder den som nummerpresentatör och spamfilter för sms.

Nu vill ägarna dubbla användandet i Sverige på två år och har inlett ett samarbete med storbankernas populära betalapp Swish, som används av när hälften av alla svenskar, skriver Di Digital.

Från och med i dag går det att skicka pengar direkt via Truecallers telefonbok.

”Swish är den dominanta spelaren i Sverige. Det är en pålitlig tjänst med en stor användarbas och nöjda användare. Med andra ord en naturlig partner för oss”, säger Nick Larsson, chef för strategiska partnerskap för Truecaller till Di Digital.

Även Swish är positiva till samarbetet.

”Det är kul att se att Swish adderar värde för både Truecallers och Swishs användare. Vi hoppas att app-till-app funktionaliteten möjliggör enkla betalningar i fler situationer”, säger Anna-Lena Wretman, vd för Getswish till Di Digital.

Truecaller har hittills tagit in sammanlagt 750 miljoner i riskkapital sedan starten och har vuxit snabbt. 2016 omsatte Truecaller 52 miljoner kronor och gjorde en förlust på drygt 55 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER