Mark Zuckerberg talar ut om Facebook efter Cambridge Analytica-skandalen

Facebook
Mark Zuckerberg talar ut om Facebook efter Cambridge Analytica-skandalen

Mark Zuckerberg. Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Bryter tystnaden i ett meddelande på Facebook.

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg talar ut efter Cambridge Analytica-skandalen. I ett inlägg på sin egen Facebooksida berättar han om misstag som har gjorts och åtgärder som redan har tagits.

I den långa uppdateringen listar Mark Zuckerberg upp vad som har hänt i en tidslinje. Han börjar redan vid Facebooks grundande 2007 och anledningen till att människor skulle kunna logga in i appar.

Sedan följer en redogörelse över vad som har hänt mellan 2013 och 2015 från det att Aleksandr Kogan skapade en quiz-applikation som kunde samla in data från användarna och deras vänner – fram tills att Facebook fick kännedom om att Cambridge Analytica fått tag i informationen.

Han berättar också vad Facebook har gjort för att förhindra att appar får tag på den här typen av information från användarna och vad som fortfarande behöver göras.

"Vi kommer att undersöka alla appar som hade tillgång till stora mängder information innan vi gjorde förändringar på vår plattform för att dramatiskt reducera mängden data", skriver han.

Slutligen tackar han också alla som hjälpt till att bygga Facebooks "community". 

"Jag vill tacka alla ni som fortfarande tror på vårt uppdrag och som arbetar för att bygga den här gemenskapen tillsammans", skriver han.

Läs fler artiklar
LÄS MER