David Stenmarck lämnar Epidemic Sound – ska satsa på musik och startups

Epidemic Sound Sociala medier Karriär
David Stenmarck lämnar Epidemic Sound – ska satsa på musik och startups

FOTO: TT / Press

Tobias Blixt

Reporter

Medgrundaren vill kliva in i studion igen.

Musikproducenten och företagaren David Stenmarck är en av grundarna av Stockholmsbolaget Epidemic sound. Nu kan Breakit avslöja att han lämnat företaget.

“Jag har arbetat operativt lite fram och tillbaka genom åren, nu senast i fyra år. Men den rollen har jag klivit av nu”, säger han till Breakit.

Epidemic Sound har som affärsidé att köpa in och producera musik som de sedan licensierar ut till exempelvis butiker, filmproduktioner och Youtube-nätverk.

David Stenmarck har den senaste tiden ansvarat för den del av företaget som riktar sig mot butiksmusik, men nu vill han fokusera på andra saker.

“Planen framåt är att jag ska kunna fokusera mer på att själv skriva musik. Jag har också ett engagemang i musikinkubatorn Amplify, där jag hoppas kunna ge mer tips och råd till unga företag.”

Även om han lämnar Epidemic sound så har han kvar sitt ägande i bolaget, som i oktober 2017 fick in riskkapitalbolaget EQT som ny investerare. EQT köpte både existerande och nyemitterade aktier i bolaget i en affär som värderade Epidemic Sound till över 1 miljard kronor.

Enligt sajten Di Digital ska samtliga grundare ha sålt aktier i samband med den affären.

Kommer du att arbeta operativt i Epidemic sounds igen framöver?

“Vi får se om det blir aktuellt att arbeta operativt igen. Vi är ju ungefär 200 personer på företaget, så de klarar sig utmärkt utan mig”, säger David Stenmarck.

2016 omsatte bolaget 54 miljoner kronor, med ett minusresultat på cirka 250.000 kronor.

David Stenmarck har tidigare producerat världsstjärnor som Celine Dion och Westlife.

Epidemic Sound grundades Peer Åström, David Stenmarck, Hjalmar Winbladh, Jan Zachrisson och Oscar Höglund.

Läs fler artiklar
LÄS MER