Spiltan gjorde ett superklipp på Paradox – nu satsar man 16 miljoner på fotboll

Football Addicts Spiltan
Spiltan gjorde ett superklipp på Paradox – nu satsar man 16 miljoner på fotboll

Patrik Arnesson, vd på Football addicts. Foto: Jonas de Lange.

Finwire / Breakit

Per H. Börjessons investmentbolag blir ny storägare i Football addicts.

Football addicts är Göteborgsbolaget som ligger bakom appen Forza Football. Där kan användare över hela världen ta del av fotbollsresultat från alla möjliga divisioner, inte bara de högsta ligorna. För snart ett år sedan hade bolaget 1,7 miljoner användare varje dag i appen.

Nu rapporterar sajten Di Digital att riskkapitalbolaget Spiltan har investerat 16 miljoner kronor i appen. I affären köper man 19 procent av aktierna vilket gör att hela bolaget värderas till 89 miljoner kronor.

Den nya investeringen tillför dock inget nytt kapital utan görs genom att Spiltan köper ut några av de befintliga ägarna. Patrik Arnessson, vd på Football addicts, har tidigare uttryckt att han inte vill ta in externt kapital och släppt in riskkapitalbolaget Creandum på samma sätt som Spiltan tidigare.

”Fördelen med Spiltan är att de kan ha ett mycket längre perspektiv än VC-bolagen. Spiltan kommer också göra att vi får mycket färre ägare och det är mycket lättare att driva ett bolag med färre ägare. Sen är Per Håkan på Spiltan helt fantastisk”, säger Patrik Andersson.

Spiltans investering i Football Addicts följer upp den tidigare framgångsrika placeringen i dataspelsföretaget Paradox Interactive. Bara under det senaste året har Paradox börsvärde fördubblats och Spiltan har gått ut och sagt att de ska öka sina investeringar i techbolag.

2016 omsatte Football Addicts 31 miljoner kronor och gjorde näst intill nollresultat. Några siffror för 2017 finns inte ännu.

Transparens: Mikael Pawlo som är investerare i Football Addicts äger även en minoritetspost i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER