Nu gör Tre musikströmning gratis – skrotar surfkostnaden

Nu gör Tre musikströmning gratis – skrotar surfkostnaden

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Har du Tre som mobilabonnemang? Då slipper du oroa dig för surfkostnaden när du strömmar musik framöver.

I dagsläget konsumeras majoriteten av all musik i Sverige via strömningsplattformar så som svenska Spotify. Hur stor del som sker via mobila enheter finns det ingen siffra på i dagsläget – men att det är en oerhört hög siffra råder det ingen tvekan om.

Med anledning av detta, och som en del av mobilopperatörernas krig om konsumenterna, har mobilopperatören och bredbandsleverantören Tre nu beslutat sig för att sluta ta betalt för surfkostnader kopplade till strömmad musik.

Med andra ord: Oavsett hur mycket musik deras kunder strömmar via plattformarna Spotify, Deezer och Tidal så kommer det inte att påverka användarnas ”surfpott”.

”Vi har historiskt sett utmanat marknaden genom att exempelvis lansera videosamtal, fria samtal inom hemmanätet, en av världens första digitala musikbibliotek och tv i mobilen. Nu ruckar vi återigen om en marknad i stiltje genom att låta alla våra kunder streama musik fritt utan att oroa sig för att surfen ska ta slut”, säger Nicholas Högberg, vd för 3 Sverige, i en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER