Två e-handelsjättar börjar med samma-dagleveranser varje dag

Breakit - Två e-handelsjättar börjar med samma-dagleveranser varje dag

Nätapoteket Apotea med vd Pär Svärdson i spetsen vässar sina leveransalternativ. Foto: Pressbild/TT

Caroline Englund

Reporter

Nätapoteket Apotea och hudvårdsspecialisten Skincity satsar på hemleveranser alla dagar i veckan i ett samarbete med logistikbolaget Best Transport.

I takt med att e-handeln växer ökar kundernas krav på snabba och mer bekväma leveranser. Allt fler bolag erbjuder nu hemleveranser och jättar som H&M, Zalando och Asos har börjat med leveranser samma dag som varans beställs.

Apotea är ett av de bolag som var tidigt ute med just samma-dagleveranser. Nu går de tillsammans med Skincity ett steg längre och erbjuder den typen av leveranser alla dagar i veckan.

Detta sker i samarbete med logistikbolaget Best Transport som från och med 24 mars börjar med hemleveranser samma dag som varan beställs under veckans alla dagar.

Först ut att få tillgång till detta är konsumenter i Stockholm och Uppsala men ambitionen är att utöka till fler orter i Norden.

“Vi är nu enormt stolta över att kunna erbjuda leverans alla dagar i veckan. En av våra viktigaste insikter är att konsumenterna ställer högre krav på leveransalternativens flexibilitet och att detta blivit en allt större parameter vid köpbeslutet. Därför satsar vi på att möta kundens behov för när leverans ska ske”, säger Niklas Knight, vd på Best Transport i ett pressmeddelande.

Läs fler artiklar
LÄS MER