Googles molnchef Diane Greene vill göra stora förvärv

Breakit - Googles molnchef Diane Greene vill göra stora förvärv

Diane Greene, chef för Googles molntjänst. Foto: Press

Finwire / Breakit

"Vill inte göra något som inte är i linje med vår strategi"

Googles chef inom molntjänster, Diane Greene, är ute efter stora förvärv men har svårt att hitta lämpliga uppköpskandidater. Det uppgav hon till Bloomberg News.

”Vi är ständigt på jakt efter stora förvärv men det är svårt att hitta ett som är vettigt”, sade hon.

Diane Greene har styrt molnverksamheten på Google sedan 2015 och hjälpt den att bland annat börja erbjuda tjänster till offentliga myndigheter. Hon har också agerat på transaktionsmarknaden genom köpet av Apigee Corporation för 625 miljoner dollar. Utöver det har ett ytterligare antal mindre förvärv genomförts.

Men nu är hon på jakt efter nästa stora företag och till nyhetsbyrån medgav hon att bankirer hade presenterat idén att köpa upp aktörer som Red Hat och ServiceNow. Hon valde dock att inte gå in på vad hon tyckte om förslagen, skriver nyhetsbyrån.

Däremot gjorde Diane Greene det klart att Google har de finansiella musklerna för affärer av betydande storlek.

”Men jag vill inte göra något om det inte är i linje med vår strategi. Även om du är ganska säker på att du kan lyckas och det är rimligt prissatt”, sade hon.

Google har tidigare offentliggjort att molnverksamheten har en omsättning på över en miljard dollar per kvartal. Det uppnåddes under fjolåret och placerar Google på en tredjeplats bakom Amazon och Microsoft.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER