Stora löneskillnader mellan kvinnor och män på Goldman Sachs

Breakit - Stora löneskillnader mellan kvinnor och män på Goldman Sachs

Foto: Istockphoto

Finwire / Breakit

Goldman Sachs rapporterar könsbaserade löneskillnader om 55,5 procent avseende sin internationella verksamhet i Storbritannien.

Banken sysselsätter 6000 personer i London, varav 4400 av dessa arbetar med investmentbankens internationella verksamhet.

Den könsbaserade bonusskillnaden är desto högre och uppgår till 72,2 procent. Goldman Sachs uppger att skillnaderna reflekterar det faktum att det finns fler män än kvinnor i ledande befattningar på investmentbanken.

Goldman Sachs bolag med verksamhetsfokus på Storbritannien redovisar däremot könsbaserade löneskillnader och bonusskillnader om 16,1 procent respektive 32,5 procent.

Investmentbanken hävdar att de har åtagit sig att främja mångfald och inkludering på alla nivåer inom företaget. I torsdags gick Goldman Sachs ut med att man har som målsättning att 50 procent av alla nya analytiker ska vara kvinnor per 2021. Slutmålet är att kvinnor ska utgöra halva arbetsstyrkan på global basis.

Dessa uppgifter släpps efter att flera tusentals stora arbetsgivare i Storbritannien beordrats att släppa lönesiffror senast per april månad, vilket markerar nästan 50 år från det att Storbritannien införde lagen Equal Pay Act.

Storbanken HSBC släppte siffror i torsdags där det framkom att den könsbaserade löneskillnaden uppgick till 59 procent avseende den brittiska verksamheten.

Läs fler artiklar
LÄS MER