Sök

Efter Googles blockering – kryptovalutorna fortsätter falla

GoogleBitcoinKryptovaluta

Sundar Pichai, vd på Google. Foto: TT/Istockphoto

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Kryptovalutorna fortsätter att åka bergochdalbana.

Beslutet från Google tidigare i veckan om att stoppa kryptovalutarelaterade annonser ser ut ha lett till ett nytt säljtryck. Bitcoin har fallit från 11.400 dollar till cirka 8.000 dollar i veckan - en nedgång på drygt 30 procent.

Kryptovalutor har under 2018 tappat rejält i värde. Sedan början av januari, då Bitcoin noterades över 17.000 dollar, har värdet fallit kraftigt.

Bakgrundsfaktorerna är flera, men en av de mer tongivande har varit beslutet av Facebook att förbjuda all annonsering kring kryptovalutor. Hårdare krav på regleringar har även följt i strid ström. Flera myndigheter, som amerikanska Commodity Futures Trading Commission och Bank of England, vill se hårdare regler.

Under det senaste dygnet föll kryptovalutor på nytt. Denna gång på grund av att Google följer Facebook och förbjuder all annonsering som rör kryptovalutor. Google gör det därmed svårare för rådgivningsfirmor att nå nya kunder. Under 2017 tog Google bort mer än 100 annonser per sekund som inte följde deras regler.

Läs mer