Team Sportias e-handel går i konkurs

Breakit - Team Sportias e-handel går i konkurs

Foto: Skärmdump.

Caroline Englund

Reporter

Just nu går det inte att näthandla något från Team Sportia. Anledningen är att bolaget som driver sportkedjans e-handel har gått i konkurs.

Team Sportias e-handel har fram tills nu drivits av ett separat bolag som heter Aitrops Event, men den 9 mars försattes bolaget i konkurs vid tingsrätten i Jönköping. Det skriver tidningen Market.

I ansökan framkommer att bolaget saknar förmåga att betala sina skulder. Denna oförmåga är inte endast tillfällig och att bolaget således är bankrutt.

Konkursansökan har undertecknats av två av Aitrops styrelseledamöter Claes Meldgaard, vd för SGN Sports, och Jonas Netterström, vd för Cycleurope Sverige.

“Jag kan inte ge så mycket detaljer eftersom ärendet nyss har inkommit. Men som alltid ser vi över förutsättningarna för att driva verksamheten i någon annans regi”, säger Konkursförvaltaren Erik Selander till Jönköpings-Posten.

Aitrops Events omsättning gick från 21 till 127 miljoner mellan 2013 och 2016. 2016 låg bolagets resultat på minus 161.000 kronor.

Bolaget startade av Team-sportia-handlaren Peter Andersson och levererade förra året cirka 30.000 cyklar till kunder runt om i landet, enligt Jönköpings-Posten.

Bolaget har cirka 30 anställda.

På Team sportias sajt står det just nu att sidan befinner sig i en förändringsfas.

Läs fler artiklar
LÄS MER