Clas Ohlsons resultat sämre än väntat

Breakit - Clas Ohlsons resultat sämre än väntat

Lotta Lyrå, vd Clas Ohlson. Foto: Press

Direkt / Breakit

Resultatet en besvikelse – prylkedjan satsar på butikerna.

Pryl- och hemmafixarkedjan Clas Ohlson köpte i slutet av förra året in sig i nätmatsjätten Mathem. Inom kort börjar ett försök till samarbete mellan de två bolagen i Malmö.

"Om planen går i lås kommer vi köra en pilot i Malmöområdet där man via Mathems sida kan köpa ett antal utvalda produkter från Clas Ohlson, framför allt förbrukningsvaror", säger Göran Melin, finanschef på Clas Ohlson till nyhetsbyrån Direkt..

Blir experimentet lyckat kommer det utökas till Göteborg och Stockholm.

Parallellt jobbar Clas Ohlson med att införa en leveransmöjlighet där de kunder som handlar online på Clas Ohlson får hemleverans av Mathem.

Under slutet av 2017 ökade prylkedjan sina marknadsföringssatsningar.

"Det är en medveten satsning vi gjort för att bibehålla trafik i butikerna och bygga varumärket. Jag tror att den marknadssituation vi är i kräver fortsatta investeringar för att upprätthålla trafiken", säger Clas Ohlsons finanschefen till Nyhetsbyrån Direkt.

I kvartalsrapporten som presenterades på onsdagen redovisade Clas Ohlson ett rörelseresultat för det senaste kvartalet på 349 miljoner kronor.

Analytiker hade i snitt räknat med ett rörelseresultat på 379 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning av tre estimat.

Resultatet före skatt blev 349 miljoner kronor. Förväntat var 379 miljoner kronor, enligt SME.

Clas Ohlsons omsättning på 2.746 miljoner kronor i kvartalet (2.695) var känd sedan tidigare.

Läs fler artiklar
LÄS MER