Spiltan växlar upp: "En ny spännande fas"

Spiltan (Investment AB Spiltan)Paradox Interactiveriskkapital

Björn Persson och Göran Pallmar blir nya investment manager på Per H Börjessons Spiltan. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Göran Pallmar och Björn Persson rekryteras för att stärka riskkapitalbolaget i jakten på nya startups.

Spiltans investering i dataspelsföretaget Paradox interactive blev en succéaffär, och nu satsar riskkapitalbolaget för att fortsätta rida på den vågen.

Därför plockar bolaget nu in Göran Pallmar och Björn Persson som nya investeringsansvariga. Pallmar kommer senast från en vd-roll på Provider och har investerat i framgångsrika företag som Yubico och Bidtheatre.

Björn Persson lämnar sin roll som vd på Almi invest östra Mellansverige där han bland annat var med och satsade på Donya labs, som senare såldes till Microsoft för 800 miljoner kronor.

“Genom de här rekryteringarna går Investment AB Spiltan in i en ny spännande fas", säger Per H Börjesson, vd och största ägare i Investment AB Spiltan i ett pressmeddelande.

"Nu har vi de personella och finansiella muskler vi behöver för att intensifiera jakten på nya bolag till portföljen, främst minoritetsposter i onoterade entreprenörsledda bolag”,

Göran Pallmar har redan gjort sin första investering för Spiltan, när de i slutet av februari meddelade att de satsat 20 miljoner kronor på Boulebar.

”Jag hoppas att mina erfarenheter från alla delar av ett onoterat bolags tillväxtresa gör mig till ett värdefullt bollplank för hungriga entreprenörer. Min bakgrund är främst inom tech men som investeringen i Boulebar visar är jag nyfiken även på andra typer av företag”, säger han i en kommentar.

Läs mer