Sök

Lendify tar hjälp av nystartat nätverk med rådgivande finanskvinnor

LendifyfintechBank

Foto: Press / Privat

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

En panel av mäktiga finanskvinnor ska fungera som bollplank när Lendify utmanar bankerna.

Lånebolaget Lendify har efter starten som renodlad peer-to-peer-lånetjänst gjort vissa förändringar. Breakit skrev i maj om att de tagit in pengar från professionella investerare, och tillfälligt gjort ett avsteg från den rena peer-to-peer-modellen.

Nu väljer man att ta hjälp av några av landets mest kunniga personer inom investeringar i ett nystartat rådgivningsnätverk. Tanken är att nätverket ska ska fungera som bollplank för idéer och tankar för Lendify.

“Vi vill vara en allvarlig utmanare till bankerna, det tar tid. Och det tar tid att bygga förtroende till kunderna och då är det bra att kunna bolla idéer och får råd av seniora personer”, säger Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify.

Några av rådgivarna i det nya nätverket är styrelseproffsen Eva Redhe, Catharina Lagerstam och Ann Grevelius, som alla har lång erfarenhet av investeringsbranschen och som nu ska hjälpa till att bygga Lendify.

Utöver de tre rutinerade finanskvinnorna ovan består nätverket också av Andra Farhad, som driver Börshajen och i går utsågs till årets stjärnskott när Veckans Affärer utsåg näringslivets 125 mäktigaste kvinnor, ingår i Lendifys rådgivande nätverk.

“Vi tyckte att det var roligt att koppla samman olika typer av kompetens. I och med att tekniken går framåt i snabb takt är det bra att ha med även yngre personer”, säger Erika Eliasson.

Fanns det någon tanke bakom att skapa en panel med bara kvinnor?

“Nej, inte på det sättet. När jag tittar i mitt nätverk så ser jag att det är väldigt många kvinnor som är extremt kompetenta och som har inspirerat mig.”

Lendify grundades 2014 och nu har fintech-bolaget alltså knutit till sig kunniga rådgivare för att hjälpa företaget, genom att bolla idéer och ta del av deras erfarenheter.

Läs mer