Rabattsuccén Let's deal får ny vd - hyllade grundaren kliver av

SchibstedLet's dealRabatter

Till vänster: Alexander Hars. Till höger: Fredrik Dobber. Foto: Press.

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Fredrik Dobber tar över rabattjänsten, som de senaste åren har varit en kassako för huvudägaren Schibsted.

Let's deal, som samlar rabatter från till exempel hotell- och flygbolag, omsatte förra året 129 miljoner kronor med en vinst på 29 miljoner. Tjänsten har på bara ett par år seglat förbi amerikanska Groupon som Sveriges största kupongsajt.

Nu kliver grundaren Alexander Hars av från vd-posten. En ledtråd till att ett ledningsbyte var på gång kom i maj när mediekoncernen Schibsted ökade sitt ägande från 51 procent till 95 procent.

När Fredrik Dobber nu blir vd lämnar bolaget sin entreprenörsfas och går över till att bli en helt intregrerad del av Schibsted-koncernen.

Det finns inga indikationer om att Schibsted skulle vara missnöjda med att ha kvar Alexander Hars som vd - tvärtom. Bolaget har under grundarens ledning utvecklats strålande. Enligt källor inom mediekoncernen har Let's Deal också legat i topp i interna utvärderingar vad gäller till exempel hur nöjda medarbetarna är.

Alexander Hars säger själv följande i ett pressmeddelande.

"Det har varit en fantastisk tillväxtresa och jag är stolt över det lagbygge och den kultur vi har skapat. Vi nådde målet att bli störst i Skandinavien och nu är det dags för Fredrik ta bolaget till nästa nivå".

Den nye vd:n Fredrik Dobber kommer senast från jobbet som försäljningschef för mediekoncernens Stampens lokaltidningar.

Vi söker Alexander Hars för att få reda på mer om varför han slutar och vad han ska hitta på härnäst.

Läs mer