Babyshop bygger jättelager i Jönköping: "Möjliggör snabb tillväxt"

Babyshope-handelleksaker

Babyshops grundare Linn Tagesson och Marcus Tagesson. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Babyshop växer så det knakar och bygger nu ut sitt automatiserade lager i Jönköping för att möjliggöra fortsatta expansioner.

Nätbutiken Babyshop expanderar och utökar sitt automatiserade lager i Jönköping till att bli ett av de största logistikfastigheterna för e-handlare i Norden. En satsning som enligt Babyshop är ett viktigt steg för fortsatt expansion i Europa och världen.

“Vi tittar alltid på nya möjligheter och snabb tillväxt ligger i vårt dna, så för att inte bli begränsade var det en självklarhet för oss att tänka stort från början när det kommer till logistik”, säger Marcus Tagesson, vd på the Babyshop group i ett pressmeddelande.

Den planerade utbyggnaden planeras stå färdig under hösten och innebär att Babyshop fördubblar sin lageryta, från 21 000 till 45 000 kvadratmeter. Investeringen i fastigheten görs tillsammans med fastighetsutvecklarna Qvana Invest.

“Vi har genomfört ett förvärv per år i snitt dom senaste fyra åren och då krävs det starka partners i alla delar av verksamheten”, säger Marcus Tagesson.

Babyshop tog över Lekmer från Qliro group 2017 och flyttade deras lager från Arlandastad till logistikfastigheten i Jönköping, en flytt som löste Lekmers stora logistikproblem.

"Att flytta ett väldigt stort lager på bara några månader från det att vi tog över Lekmer var ett styrketest för oss. Med det nya lagret på plats så har vi alla möjligheter i världen med att fortsätta konsolidera denna marknad”, säger Marcus Tagesson.

Läs mer