Beleco samarbetar med stylister – ska få köparna att hyra möbler

Beleco e-handel
Beleco samarbetar med stylister – ska få köparna att hyra möbler

Foto: Press / Istockphoto

Tobias Blixt

Reporter

Marie Rudenstam lämnade Elgiganten för att låta människor hyra möbler – nu vill hon inreda ditt hem.

Beleco lanserade i september sin tjänst där de låter sina kunder hyra möbler istället för att köpa dem. Nu drar företaget ihop sin nya produkt Beleco Market, en tjänst som ska kopplar ihop den som säljer sin bostad med inredningsspecialister.

“Marknaden är analog i dag. Vi erbjuder en tjänst där stylisterna kan visa upp sig på vår hemsida och där kunderna själva kan välja stylist och betala direkt på sidan”, säger Marie Rudenstam, vd och grundare av Beleco.

“I dag rekommenderar mäklaren en stylist och så får man förlita sig på det.”

För Beleco blir den nya tjänsten ett sätt att utnyttja den produkt som företaget redan erbjuder i form av månadsprenumerationer på möbler.

Marie Rudenstam berättar att stylisterna kan välja vilka möbler och produkter de vill använda i stylingen och slipper äga sina egna. Kunderna kan sedan välja att köpa eller hyra nya exemplar av möblerna som använts i stylingen direkt av företaget.

“Stylisterna har tillgång till hela vårt lager och de möbler som står i lägenheten kan man sedan “streama” eller köpa. Om du känner på en visning att så här vill jag ha det, då ska du kunna få det så”, säger hon.

Beleco har i samband med lanseringen tagit in ytterligare två miljoner kronor från samtliga tidigare investerare, där styrelseordföranden Anna Ljungbergh, Anders Göransson på Soläng Invest, Simon Josefsson, tidigare Yubico, och tidigare hockeyproffset Mattias Weinhandl ökar sina ägarandelar.

“Det är inte så vanligt med designtech, men våra investerare förstår vår vision och är medvetna om att "the next generation", det vill säga millennials, vill betala för att använda och inte för att äga”, säger Marie Rudenstam.

Pengarna från investerarna ska gå till nyrekryteringar och vidareutveckling av plattformen.

Läs fler artiklar
LÄS MER