Tar över Fundedbyme i Finland - “Jag är väldigt exhalterad"

FundedByMe Crowdfunding
Tar över Fundedbyme i Finland - “Jag är väldigt exhalterad"

Till vänster, Anton Agestam fokuserar på att bygga nya funktioner på crowdfunding-plattformen. I bakgrunden syns grundarna Daniel Daboczy and Arno Smit. Till höger, nya Finlands-chefen Niclas Ahlström.

Sara Lindmark

Reporter

Svenska Fundedbyme, som är en av Europas största plattformer för crowdfunding har rekryterat en ny chef för den finska verksamheten.

Finland är Fundedbyme största marknad näst efter Sverige. Det är Kristiina Pääkönen har byggt upp verksamheten i Finland och varit chef där sedan i januari 2013. Nu väljer hon att gå vidare i karriären och kommer att efterträdas av Niclas Ahlström.

“Han har erfarenhet både från finans- och entreprenörsvärlden i kombination med en internationell bakgrund och ett starkt nätverk. Det är en fantastisk matchning, säger Pontus Frohde, operativ chef på Fundedbyme.

Hittills har ett antal finska företag fått finansiering via plattformen. Så sent som förra veckan tog online-yoga-plattformen Yoogaia in 2,7 miljoner euro motsvarande 25,7 miljoner svenska kronor. Investerarna i rundan var riskkapitalbolagen Nokia Growth Partners, Inventure, Sanoma Ventures och Point Nine Capital.

“Jag är väldigt exhalterad över Fundedbyme och min nya roll som landschef för Fundedbyme i Finland. Jag strävar efter att hjälpa finländska företag att lyckas och sammanföra människor som kan komma på de bästa nya idéerna tillsammans”, säger Niclas Ahlström.

Läs fler artiklar
LÄS MER