Spotify bjuder in stora investerare till hemligt möte på Manhattan

Breakit - Spotify bjuder in stora investerare till hemligt möte på Manhattan

Breakit

Imorgon avslöjar Spotify nya detaljer om sin börsnotering.

I slutet av februari bekräftades nyheten som det har viskats om så länge – den svenska streamingjätten Spotify är redo att noteras på New York-börsen.

I ett 180-sidor långt prospekt bjöds potentiella investerare på både hårda siffror kring hur det egentligen går för Spotify och ett öppet brev från vd:n Daniel Ek, där han berätta om sin vision för sitt musikbolag.

Klart är att det kommer att bli en så kallad direktnotering för Spotify. Det innebär att priset på Spotifys aktie bestäms när handeln rullar igång första dagen, till skillnad från en förutbestämd teckningskurs och ett teckningserbjudande från företaget.

Exakt när noteringen kommer att ske är däremot inte helt klart. Det har rapporterats att handeln kommer att inledas någon gång under veckan som startar den 2 april – men de uppgifterna är inte bekräftade än.

Det, och många andra frågetecken, kommer förhoppningsvis att rätas ut imorgon, torsdag. Då ska Spotify nämligen hålla en investerardag, som kommer att sändas direkt över nätet klockan 18.00.  

Vad som kommer att komma fram under sändningen är oklart – informationen från bolaget är knapphändig. Spotify har valt att inte svara på Breakits frågor rörande exempelvis var investerardagen kommer att äga rum.

Enligt Breakits källor kommer dock något form av möte äga rum på Manhattan i New York under torsdagen. Befintliga och potentiella storinvesterare ska finnas på gästlistan, och syftet är att de ska få en genomgång av verksamheten och ledningens syn på läget och framtiden.

"Som jag uppfattat det så vill de använda det här tillfället att etablera en kontakt med större, potentiella investerare. Längre fram kan det bli mer öppna tillställningar men inte denna gång", säger en av de inbjudna investerarna.

Huruvida Spotifys utlovade livesändning och den mer hemliga investerarträffen sker samtidigt återstår att se.

Vi på Breakit kommer självklart att bevaka detta.

Här kan du läsa mer om Spotifys börsnotering.

Läs fler artiklar
LÄS MER