Klarnas Nordenchef kliver in i Telias styrelse – Lorentzon lämnar

SpotifyTelia

Martin Tivéus Foto: Press / TT

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Spotify-grundaren Martin Lorentzon lämnar Telias styrelse.

Valberedningen i Telia föreslår att Jimmy Maymann och Martin Tivéus väljs till nya ledamöter av styrelsen, enligt kallelsen till årsstämman.

Jimmy Maymann är en dansk entreprenör med fokus på digital teknologi och ny media. Han har varit ansvarig för det amerikanska mediebolaget AOL:s media- och konsumentområden och innan dess var han bland annat vd för Huffington Post.

Martin Tivéus jobbar idag som Nordenchef på Klarna. Dessförinnan har han bland annat varit vd på Avanza och Glocalnet.

Omval föreslås av ledamöterna Susanna Campbell, Marie Ehrling, Olli-Pekka Kallasvuo, Nina Linander, Anna Settman och Olaf Swantee. Enligt kallelsen föreslås även omval av Marie Ehrling till ordförande av styrelsen och Olli-Pekka Kallasvuo till vice ordförande.

Spotify-grundaren Martin Lorentzon finns däremot inte med på listan och lämnar därmed styrelsen. 

“Jag vill tacka Martin Lorentzon och Mikko Kosonen för era hjärnor och er support de senaste fem åren", skriver Telias vd Johan Dennelind i en tweet.

I ett sms till Di Digital kommenterar Lorentzon sitt avhopp så här:

”Jag har suttit i Telias styrelse under fem år och nu är det dags för andra att ta vid. Jag har därför undanbett omval. Jag har fortsatt förtroende för styrelsen och bolagets strategi. Förutom detta har jag inga andra kommentarer."

Lorentzon valdes in i styrelsen 2013. Telia har sedan dess investerat närmare 1 miljard kronor i Spotify.

Enligt Di Digital ska Telia ha försökt sälja sitt innehav i Spotify för cirka 2 miljarder kronor.

Telia ska däremot inte ha sålt någonting än.

”Den dag vi beslutar oss att göra något med det kommer vi berätta det, men i dag har vi ingen ytterligare kommentar”‚ sade Ralf Bagner, Telias talesperson, till sajten.

Läs mer