Susanne Birgersdotter investerar i House of Dagmar

Breakit - Susanne Birgersdotter investerar i House of Dagmar

Susanne Birgersdotter. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Susanne Birgersdotter investerar i modebolaget House of Dagmar – som dessutom byter vd.

På tisdagsmorgonen gick modebolaget House of Dagmar ut med att bolaget har fått in en ny investerare. Det är den digitala entreprenören Susanne Birgersdotter, som bland annat grundat spelbolaget Igotcha, som kliver in som ny delägare.

Pengarna – hur mycket det rör sig om framgår inte – ska nu användas till att utveckla den digitala affären och expandera utomlands.

“House of Dagmar har en elegans, kvalitet och finess som man inte ser så ofta i Sverige. Jag är oerhört glad över att få vara med och ta detta varumärke vidare på sin internationella expansion” säger Birgersdotter i en kommentar.

Samtidigt berättar modeföretaget att de byter vd. Det är Trine Sveindal som tar steget upp från rollen som försäljningschef – nuvarande vd, medgrundaren Karin Söderlind blir istället kommunikationschef för House of Dagmar.

Förra året stod e-handeln för 12 procent av försäljningen – en andel som företaget nu vill öka.

“Att digitalisera företaget är en förutsättning för att kunna möta marknadens utveckling och för att kunna erbjuda Dagmars kunder den service de förtjänar, vi ser med spänning fram emot detta året då vi kommer göra ett lyft digitalt.” säger Karin Söderlind, numera kommunikationschef på House of Dagmar.

Läs fler artiklar
LÄS MER