Andreas Bernström om jobbet på Kinnevik: “Jag kommer in med operationell erfarenhet”

Breakit - Andreas Bernström om jobbet på Kinnevik: “Jag kommer in med operationell erfarenhet”

Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Andreas Bernström tar med sig sina kunskaper inom teknik och företagande när han nu ansluter till Stenbeck-familjens investmentbolag Kinnevik.

Kinnevik har med sitt fokus på hälsa, finans och e-handel investerat i företag som Zalando, Qliro och Millicom och sin historia som framgångsrika företagsbyggare lockat till sig Andreas Bernström som ny investeringsrådgivare.

Kinnevik har varit tydliga med att de vill öka sitt fokus på den nordiska marknaden och Andreas Bernström tror att hans bakgrund och placering gör hans jobb lättare.

“Jag sitter i Stockholm och jag pratar svenska, det är lättare för mig att titta på nordiska bolag. Men jag kommer att titta på företag både inom och utanför norden”, säger han.

Andreas Bernström bestämde sig för att leta efter en ny utmaning förra sommaren och började då att undersöka möjligheterna att arbeta med investeringar.

“Jag tyckte om Kinneviks digitala lutning och deras sätt att investera. Det finns en vilja att  att vara på framkant inom deras huvudområden. Jag gillade att deras fokus var bredare än bara Skandinavien”, säger Andreas Bernström.

Tidigare har Andreas Bernström arbetat som rådgivare åt EQT i frågor som rör media, tech och telekom. Han har också en historia av att starta, driva och investera i framgångsrika företag, med erfarenheter från Sinch, Rebtel och Trustly.

“Jag kommer in med erfarenheter och perspektiv från det operationella. Det här arbetet kräver två hattar, dels ska det finnas en förståelse för hur transaktionen går till, men också hur bolagen ska drivas, tekniken och deras ambitioner”, säger Andreas Bernström.

“Jag har investerat privat tidigare, men det här är på en helt annan skala. Förhoppningsvis har jag en erfarenhet som kan komplettera den kunskap som redan finns här.”

Läs fler artiklar
LÄS MER