Betyder detta att vi kommer kunna flyga runt i en Porsche?

Breakit - Betyder detta att vi kommer kunna flyga runt i en Porsche?

Porsche och Lilium, två bolag som siktar högt. Foto: Jae C. Hong samt pressbild från Lilium.

Finwire / Breakit

Porsche uppges utveckla passagerardrönare.

Vem drömmer inte om en flygande bil?

Nja, kanske inte alla, men det finns ett antal företag som tror att vi alla kommer att flyga omkring som Marty McFly i filmen "Tillbaka till framtiden II". 

Biltillverkaren Porsche uppges nu utveckla passagerardrönare och ska vara nära att visa upp sin första designskiss. Det rapporterar Engadget med hänvisning till Automobilwoche.

I likhet med andra drönare som är under utveckling väntas en stor del av drönaren vara automatiserad. Försäljningschefen Detlev von Platen uppger att han har noterat att det tar honom cirka en halvtimme att köra från Porsche-fabriken i Zuffenhausen till flygplatsen, medan det tar bara 3 och en halv minut med en luftfarkost.

Engadget skriver att man troligtvis känner press från konkurrenter som har trätt in på området. Konkurrenten Daimler uppbackar drönaren Volocopter, medan Geely köpte nyligenTerrafugia. Även Porsches ägare Volkswagen har inlett ett samarbete med Airbus på området.

Låter allt detta lite väl futuristiskt, till och med orealistiskt? En som stor stenhårt på flygande fordon är Skype-grundaren Niklas Zennström. Hans riskkapitalbolag Atomico har investerat 100 miljoner kronor i startupen Lilium, som utvecklar miniflygplan som ska kunna starta och landa helt vertikalt.

"This is heavy Doc", som Marty McFly hade sagt.

Läs fler artiklar
LÄS MER