Sök

Fishbrain-grundaren Jens Lindmans nya projekt – går in i bowlingstartup

Lanetalkbowling

Jens Lindman. Foto: Lanetalk.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Jens Lindman har lämnat fiskarna bakom sig – och går in som medgrundare i en bowlingstartup.
"Bowlingbranschen är likt sportfiske även digitalt eftersatt", säger Jens Lindman.

För åtta år sedan grundade Jens Lindman startupen Fishbrain, som i dag är världens största sportfiskeapp.

I höstas meddelade han att han lämnade bolaget.

Nu ger sig Jens Lindman in i en ny sport – närmare bestämt en bowlingstartup.

Det nya projektet är bowlingplattformen Lanetalk där han går in som medgrundare samt produkt- och designchef.

”Jag bowlar inte, men har kört lite korp när jag var yngre. Det jag ska bidra med är mina kunskaper från Fishbrain om att bygga en social plattform”, säger Jens Lindman.

Lanetalk grundades av Reine Delwall för några år sedan och har fungerat som en online-baserad plattform där personer kunnat följa bowlingresultat i realtid.

Lanetalk är redan i dag integrerat i nio av de tio största poängsystemen i världen. Nu stöpts affärsmodellen om och i april lanserar en app.

När spelare, proffs som hobbyutövare, öppnar appen ska den känna av vem du är, vart du är och logga ditt resultat i realtid. På så sätt kan du genomföra tävlingar mot kompisar och även mäta dig mot proffsen i de stora ligorna.

”Det finns inget liknande på marknaden. Landslaget och elitspelare har folk som för statistik åt dem, men det här öppnar upp för att gemene man kan föra statistik på ett enkelt sätt”, berättar Jens Lindman.

Utöver det ska appen även erbjuda träningsmöjligheter där du kan följa din utveckling och exempelvis se hur du presterar i olika kägelkombinationer.

Appen kommer att finnas i en gratisversion samt en premiumversion för dem som vill ha tillgång till mer statistik.

För några månader sedan gick ängelinvesteraren Per Berglund in med två miljoner kronor i Lanetalk

Bolaget har hittills visat ett blygsamt resultat – men nu är det dags att skala upp. Inom kort väntar en till investeringsrunda.

"Nästa steg är att lansera appen globalt, anställa fler duktiga människor och fortsätta mot vårt mål att bli den dominerande plattformen för bowling", säger grundaren Reine Delwall.

Jens Lindman ser många likheter mellan bowling och fiske.

”Båda sporterna kräver mycket tid och tålamod och sker ofta i isolerade miljöer. Bowlingbranschen är likt sportfiske även digitalt eftersatt och saknar en global digital plattform", säger Jens Lindman.

Läs mer