Ikea blåser av nytt jätteprojekt – på grund av ökande e-handel

Breakit - Ikea blåser av nytt jätteprojekt – på grund av ökande e-handel

Ikea vid Kungens kurva. Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Kungens kurva får klara sig med det varuhus som redan finns på platsen.

Ikeas planer på att bygga ut sitt varuhus i Kungens kurva skrotas, rapporterar Fastighetsvärlden. Tanken var att Ikea skulle bygga ett nytt varuhus i Kungens kurva, och samtidigt bygga ihop varuhuset med köpcentret.

“Vi har valt att inte gå vidare med planerna på ett nytt varuhus. Vi har kommit fram till att istället förbättra det befintliga varuhuset”, säger Anna Pilkrona Godden, kommunikationsansvarig på Ikea, till Fastighetsvärlden.

Anledningen till att Ikea inte genomför den planerade expansionen är enligt Anna Pilkrona Gorren att e-handeln blivit viktigare.

Breakit har tidigare rapporterat om hur Ikea försöker tackla den växande e-handeln, där varuhusets framväxt under personbilsrevolutionen varit ett av problemen.

Enligt Fastighetsvärden berättar Anna Pilkrona att e-handeln under 2017 stod för ungefär 10 procent av Ikeas försäljning i Sverige. Hon säger också att försäljningen i varuhuset ökar men att e-handeln ökar snabbare.

Planerna att bygga ut varuhuset finns kvar, men för Ikeas varuhus är det istället förbättringar av redan befintliga lokaler som ligger i fokus. Ett beslut som ska ha tagits redan vid årsskiftet och som först avslöjades av Huddingedirekt.

Läs fler artiklar
LÄS MER