Volvo Cars startar ny investeringsfond – på jakt efter spännande startups

Volvo Cars Bilar Investering
Volvo Cars startar ny investeringsfond – på jakt efter spännande startups

Zaki Fasihuddin. Foto: Volvo Cars.

Towe Boström

Reporter

Volvo Cars nya investeringsfond kan bli en källa till glädje för många startups.

Volvo Cars vill såklart stå främst i ledet när det kommer till att lägga vantarna på ny teknik. 

Biljätten har dragit igång en teknikfond som ska investera inom exempelvis artificiell intelligens, elektrifiering och autonom körning.

Nu är man på jakt efter nya lovande teknikföretag världen över och har redan investerat i ett amerikansk företaget som utvecklar sensorer.

Zaki Fasihuddin, som ska ratta satsningen, säger att fonden vill investera i företag som kan ge strategiskt tillgång till ny teknik, kapacitet och talang.

”Genom att stödja lovande unga företag som går i bräschen för den tekniska utvecklingen och förse dem med både kapital och strategiskt värde vill vi stärka vår ledande roll i den tekniska omvandlingen av branschen”, säger Zaki Fasihuddin.

Han axlar även rollen som vice vd för strategiska partnerskap vid Volvo Cars teknikcenter i Silicon Valley.

Fondens storlek är ingenting som kommunicerats.

Volvo Cars har redan idag flertalet samarbeten med aktörer som filar på nya tekniska lösningar. Företagen som plockas upp av fonden ska bland annat ges chansen att testa sina tekniker och snabba upp utvecklingstakten.

Mats Moberg är styrelseledamot för teknikfonden.

”När vi ser värdeskapande potential för oss som användare kan vi nu även investera för att påskynda satsningen", säger Mats Moberg.

Läs fler artiklar
LÄS MER