Börsen nästa för Niklas Östbergs miljardbolag Delivery Hero

Delivery Hero
Börsen nästa för Niklas Östbergs miljardbolag Delivery Hero

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Den svenske entreprenören siktar mot New York- eller Frankfurtbörsen med sitt matleveransföretag.


Delivery Hero fortsätter att växa kraftigt. I dagsläget levererar bolaget mat åt över 200.000 restauranger i 34 länder.

Matleveranstjänsten tog i våras in 920 miljoner kronor i riskkapital från två amerikanska investerare, till en värdering på över 26 miljarder kronor (3,1 miljarder dollar).

Niklas Östberg var med och grundare svenska Onlinepizza, som numera ingår i Delivery Hero där Niklas Östberg också är medgrundare och även vd. I en intervju med nyhetsbyrån Reuters på söndagen bekräftar Niklas Östberg att siktet är inställt på en börsnotering under nästa år.

”Vi kommer att ha skapat förutsättningarna för en notering i slutet av detta året, så att vi under nästa år kan ta ett snabbt beslut om en notering”, säger han.

Under hösten är det dock inte aktuellt att gå till börsen.

”För tillfället är det andra saker som vi vill koncentrerar oss på”, säger han utan att gå in på några detaljer.

Vilken marknadsplats som Delivery Hero ska noteras på är inte klart i dagsläget men enligt Niklas Östberg lutar det åt antingen Frankfurt- eller New York-börsen.

Storägare i Delivery Hero är tyska Rocket internet med 38,5 procent av aktierna.

Enligt Reuters källor vill Rocket gärna se en ännu snabbare notering. Niklas Östberg är dock tydlig med att markera bolagets självständighet gentemot sin storägare.

”Vi har många investerare och en av dem är Rocket. Vi kan lära en del från dem med tanke på deras erfarenhet men vi kommer att fortsätta att självständigt leda vårt bolag”, säger han i intervjun.

Läs fler artiklar
LÄS MER