Tinder för djur? Nu blir det lättare för tigrar och lemurer att hitta kärleken

Breakit - Tinder för djur? Nu blir det lättare för tigrar och lemurer att hitta kärleken

Nu ska det bli lättare för lemurer att hitta kärleken. Foto: Istockphoto.

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Nu blir dejting lättare för zoo-djuren.

I fredags såldes den svenskgrundade dejting-appen Tantan för nästan 6 miljarder kronor. Tantan, liksom andra dejting-appar som Tinder, funkar bara för människor – men det finns faktiskt andra varelser som suktar efter kärlek. De har dessutom mycket svårare än människor att hitta lämpliga partners.

Vi pratar naturligtvis om zoo-djuren.

Tänk dig att vara en lemur på ett ensligt zoo nånstans på den amerikanska landsbygden – hur ska du någonsin hitta ditt livs kärlek?

Nu finns det en lösning på zoo-djurens kärleksproblem. Det är en databas – "Zoological Information Management System" – och den bygger på samma tanke som Tinder och Tantan, skriver Business Insider

I databasen håller tusentals djurs profiler just nu på att laddas upp. Totalt innehåller databasen 22.000 arter. Allt från lemurer och tigrar till gorillor.

I profilerna finns djurens ursprungsland, familjebakgrund och vad de gillar att äta – precis som i en dejtingapp i människovärlden. 

Men det finns såklart fortfarande en stor skillnad. Inget djur kommer nånsin swajpa bort någon på en smartphone. Istället är det fortfarande personalen i djurparken som kommer söka i databasen efter en lämplig partner och djuren kan varken tacka ja eller nej till en dejt.

Men kanske kan det här hjälpa Amors pilar att pricka rätt lite oftare.

Läs fler artiklar
LÄS MER