Felix "Pewdiepie" Kjellberg utvecklar Poopdie – spel om en bajsande mask

Mobilspel Gaming spel
Felix "Pewdiepie" Kjellberg utvecklar Poopdie – spel om en bajsande mask

Felix "Pewdiepie" Kjellberg Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Världens största youtuber, Felix "Pewdiepie" Kjellberg, ska bygga ett mobilspel.

Felix “Pewdiepie” Kjellbergs karriär kantades 2017 av flera skandaler och han anklagades för både rasism och antisemitism.

Nu rapporterar sajten Pocketgamer att den svenska youtubern inleder ett samarbete med den polska spelutvecklaren Bulbware.

Spelet, som heter Poopdie, handlar i korthet om en bajsande mask. Felix Kjellberg uppges stå för de kreativa idéerna under utvecklingen av spelet. 

Än så länge vet vi inte mycket om Poopdie. Det finns en hemsida och en kort film om spelet, tillsammans med lite information om de fyra kreatörerna. Klart är att spelet kommer att släppas för både Android och Ios.

Detta är inte första gången som Pewdiepie, vars Youtube-kanal är inriktad mot just spel, är involverad i ett spelprojekt. Sedan tidigare har han bland annat ett samarbete med de svenska spelutvecklarna Doublemoose och deras spel Animal super squad.

Felix "Pewdiepie" Kjellberg har blivit en förmögen man på sin Youtube-kanal. Förra året beräknades han tjäna 101 miljoner kronor på sina klipp.

E-sport och gaming är två snabbt växande industrier. Vill du lära dig mer om affärerna kring gaming och tech? Spana in vårt event här. 

Läs fler artiklar
LÄS MER