Grundaren lämnar hajpade foodtechbolaget Ifoodbag

Ifoodbag Foodtech Transport
Grundaren lämnar hajpade foodtechbolaget Ifoodbag

Karl Fallgren, grundare Ifoodbag. Foto: Press.

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

"Kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta."

Ifoodbag har utvecklat en påse som håller mat kyld och fryst i upp till 24 timmar. Bland kunderna finns bland annat Mat.se och flera livsmedelskedjor. Under våren 2016 drog bolaget också hem en order på över 100 miljoner kronor från en kenyansk livsmedelskedja.

I somras lämnade grundaren Karl Fallgren vd-posten, och nu lämnar han bolaget helt.

"Jag är oerhört stolt över att ha drivit upp ett litet frö i form av en idé och vision," säger han i ett pressmeddelande.

"Nu går ifoodbag in i en ny fas och jag lämnar därför över till personer som har andra typer av erfarenheter och som kan fortsätta att bygga upp företaget."

Några fler detaljer kring varför han väljer att sälja sina aktier – och till vem – framgår däremot inte.

2016 omsatte Ifoodbag 7 miljoner kronor och gjorde en förlust på 9,2 miljoner kronor. Ifoodbags vd Robert Grenmark säger att bolaget i dagsläget jobbar hårt på att hitta en lösning för den sista transportsträckan ut till kunden. Den är känslig på grund av att svårigheter att hålla varorna kylda.

"När jag tog över som VD började vi fokusera på att skapa en systemlösning där ifoodbag är navet, samtidigt som vi arbetar hårt med att förbättra vår produkt och utveckla en ”Generation 2”-kasse. Målet är att kunna erbjuda en fungerande lösning på ett faktiskt problem"

Breakit har sökt Karl Fallgren.

Läs fler artiklar
LÄS MER