Spotify har järnkoll på vad du gör och vem du känner

Spotify integritet Användaravtal
Spotify har järnkoll på vad du gör och vem du känner

Jonas de Lange

Reporter

Den amerikanska nyhetssajten Forbes rapporterar nu att Spotify gör omfattande ändringar i sitt användaravtal som ger dem betydligt större insyn i hur du använder din telefon.

I artikeln förklaras hur Spotify med sitt nya användaravtal öppnar för att bland annat använda sensorer i användarnas telefoner för att ta reda på om de sitter, går eller springer när de använder appen. Det kan ha med att göra att spotify har lagt till en löpfunktion i sin app. Dessutom kommer de att kunna granska både dina bilder och kontaktlistan samt använda GPS:en för att ta reda på var någonstans du befinner dig.

Vidare utdrag från det nya avtalet att informationen som samlas in om användarna även kan komma att delas med tredjeparter i kommersiellt syfte. Exakt vilken information som kommer att delas med Spotifys “betrodda affärspartners och tjänsteleverantörer” klargörs inte i det nya avtalet.

VI har sökt Spotify för en kommentar.

Uppdatering: I ett mejl till Breakit skriver Spotifys PR-avdelning följande:

”Spotify utvecklar konstant tjänsten för att leverera den absoluta bästa upplevelsen för våra användare. Det innebär att leverera de bästa rekommendationerna för varje tillfälle, och att hjälpa dig att lyssna till, upptäcka och dela mer musik än någonsin tidigare. Den data som samlas in hjälper oss helt enkelt att skräddarsy förbättrade upplevelser för våra användare och bygga nya, personliga produkter för framtiden. Bland de senaste nya funktionerna finns Spotify Running som matchar din musiks BPM med takten i din löpning, och den nya Discover Weekly-funktion, som veckovis väljer ut en spellista baserat på din musiksmak.

Integriteten och säkerheten för våra användare är - och kommer fortsätta vara Spotifys högsta prioritet.”

Läs fler artiklar
LÄS MER