Creades säljer batterileverantören Global till J2L för 36 miljoner kronor

CreadesBatterier

Louise Lindh. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Sven Hagströmer säljer batteribolag till J2L, som grundades av Fredrik Lundbergs dotter Louise Lindh.

Sven Hagströmers investmentbolaget Creades, som var tidiga investerare i Klarna, har sålt hela sitt innehav i dotterbolaget IABÖ Global Holding till J2L, enligt ett pressmeddelande. Köpeskillingen av bolagets aktier är 36 miljoner kronor och erläggs kontant.

Affären medför en minskning av Creades substansvärde om 0,3 procent.

Creades övertog innehavet i Global, som är en av Sveriges ledande oberoende leverantörer av batterier till återförsäljare och stora förbrukare, i samband med delningen mellan Creades och Öresund 2012. Den ursprungliga investeringen i Global gjordes 2010.

"Global är vårt enda dotterbolag som kommit in i portföljen som en del av arvegodset från Öresund. Vi är övertygade om att J2L är en mycket lämplig ägare för att fortsätta utveckla bolaget i den positiva riktning som VD Stefan Bohman stakat ut på senare tid" säger Creades vd John Hedberg.

J2L grundades 2009 av finansmannen Fredrik Lundbergs dotter Louise Lindh, styrelseledamot i Holmen, Hufvudstaden och Lundbergföretagen, och hennes make Johan Lindh, som är vd i J2L. Bland övriga innehav finns främst ett antal onoterade industriunderleverantörer.

Läs mer