Postnord bygger lager i Örebro – 90 nyanställda ska hantera Kinapaket

Postnord E-handelspaket från Kina
Postnord bygger lager i Örebro – 90 nyanställda ska hantera Kinapaket

Foto: TT

Jonas de Lange

Reporter

"Det här är helt nytt."

Det senaste halvåret har Postnords problem med paket från Kina uppmärksammats stort. På Breakit har vi bland annat kunnat rapportera om hur Postnords terminal på Arlanda fullkomligen översvämmas av paket och hur man till slut infört nya avgifter för att minska kostnaderna för hanteringen.

Nu rapporterar P4 Örebro att Postnord har hittat ytterligare en lösning för att minska problemet.

Ett nytt lager ska byggas i Örebro för att hantera paket från utlandet. Paketen som skickas till Örebro blir framför allt de där tullavgift ska betalas, och Postnord räknar med att nyanställa ungefär 90 personer genom bemanningsbolag till satsningen.

“Det här är helt nytt och vi vet inte var volymerna tar vägen och det är ett ganska stort jobb att ta in den här mängden personer på så kort tid”, säger Peter Hessling terminalchef hos Postnord i Örebro, till P4 Örebro.

"Säg att det är någonstans mellan 90 och kanske dryga 100 personer vi kommer ta in, och sysselsätta för att bedriva lagret", säger han.

Enligt Postnord kommer det cirka 150.000 paket per dag från Kina till Arlanda och 36 procent av allt som köptes från utlandet kom från Kina under förra året.

Här kan du läsa mer om vilka avgifter som gäller för dig som konsument idag.

Läs fler artiklar
LÄS MER