Sök

Lämnade Klarna och Izettle – Anyfin får in 48 miljoner för att pressa räntor

AnyfinfintechRäntor

Mikael Hussain, Sven Perkmann och Filip Polhem.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Fintech-veteranernas satsning backas med 48 miljoner kronor från bland annat Northzone.

Fintechbolaget Anyfin vill hjälpa dig att sänka dina räntekostnader genom att ge dig bättre erbjudanden på dina lån. Kunden tar ett kort på sin senaste faktura och skickar in den till Anyfin via SMS, Facebook Messenger eller mejl.

Företagets AI-robot försöker därefter ta fram ett billigare alternativ med lägre ränta till kunden. Anyfin hjälper sedan kunden att flytta över lånet.

Nu får bolaget in runt 48 miljoner kronor i en runda som leds av det svenska riskkapitalbolaget Northzone tillsammans med Accel.

Pengarna ska användas till att få kundkretsen att växa och till nyrekryteringar för att stärka tjänsten.

”Det är givetvis superkul att vi fått två sådana här välrenommerade riskkapitalbolag bakom oss så här tidigt och att de tror på oss", säger Anyfins vd Mikael Hussain.

Han lanserade tjänsten i slutet av förra året tillsammans med Filip Polhem och Sven Perkmann. De tre grundarna har bakgrund inom Klarna, Izettle och Spotify. Mikael Hussain var kreditchef på Klarna och det var han som såg potential i konsumentkrediter.

”Det finns en stor baksida i att konsumenter betalar alldeles för mycket, så vi ville skapa något helt nytt”, berättar Mikael Hussain.

Mikael Hussain berättar att intresset och mottagandet på marknaden varit gott, med ett brett spektrum av kunder. I dag arbetar åtta personer på Anyfin och fokus ligger för stunden på den svenska marknaden.

I nuläget hanterar tjänsten konsumentkreditlån som exempelvis blancolån, kreditkort och delbetalningar men inte bostadslån.

Northzones Christoffer Norman säger att Anyfin bidrar med en direkt lösning på låntagarnas problem.

”Vi är exalterade över att samarbeta med teamet när de växer för att ge fler konsumenter tillgång till bättre avtal på lån”, säger Christoffer Norman.

I rundan deltar även Global Founders Capital (GFC) tillsammans med ängelinvesterare. Anyfin har tidigare genomfört en mindre kapitalrunda där bland annat GFC medverkade.

Läs mer