MTG-ägda Innogames rapporterar rekordintäkter för 2017

MTG Innogames spelbranschen
MTG-ägda Innogames rapporterar rekordintäkter för 2017

Hendrik Klindworth, vd på Innogames i mitten. Foto: Press

Finwire / Breakit

Köpte bolaget förra året.

Den MTG-ägda mobilspelsstudion Innogames rapporterar intäkter om 161,5 miljoner euro för 2017, vilket motsvarar en ökning på årsbasis om 24 procent. Det framgår av ett pressmeddelande från den tyska spelutvecklaren.

Mobilspel ökade med 62 procent i fjol jämfört med 2016. Spelstudions webbläsarbaserade spelsegment noterade en lägre tillväxttakt om 11 procent och uppgick till 107 miljoner euro.

Bolagets vd Hendrik Klindworth skriver i pressmeddelandet att 2017 var ett rekordår för bolaget: "Vi firade vårt 10-års jubileum, välkomnade MTG ombord och lyckades överträffa våra ambitiösa mål återigen".

Innogames flaggskeppstitlar Forge of Empires och Elvenar noterade omsättningsökningar om 36 procent, där de mobila utgåvorna var de främsta tillväxtdrivarna.

InnoGames delger även att 2018 ser lovande ut, då mer än en miljon euro i intäkter har genererats från ett Forge of Empires-event i februari.

I oktober 2016 slöt MTG ett avtal om att förvärva 35 procent av InnoGames från sin tidigare investerare Eight Roads Ventures och bolagets grundare. I maj 2017 investerade MTG 82,6 miljoner euro för att öka innehavet i InnoGames till 51 procent.

Läs fler artiklar
LÄS MER